Арестуваните български моряци в Испания са в добро здраве

Арестуваните български моряци в Испания са в добро здраве
Българският кораб „Св. Николай" беше задържан на 15 август и на него бяха открити близо 3 тона кокаин. Снимка: ЕФЕ
A A+ A++ A

Българските моряци, задържани в Испания след кокаиновата афера с кораба „Свети Николай" на 13 август, са в добро здравословно състояние, съобщиха от Министерството на външните работи.

Задържаните 21 български граждани са преминали задължителни медицински прегледи при преместването им от следствения арест в затвора и по данни от управата на затвора в Кадис те са в добро здраве, увериха от МВнР.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с испанските власти във връзка с арестуваните на 13 август български моряци.

Назначени са им трима служебни адвокати – по един на всеки 7 души, осигурен е и превод.

Затворническата управа предоставя възможност на тези, които желаят, да се обадят по телефона на своите близки в България.

Българските дипломати направиха постъпки пред испанските съдебни власти да разрешат и посещение в затвора на българския консул и на близки на задържаните при тяхно желание.

Посолството в Мадрид и МВнР са в постоянен контакт с близките, оказва им се необходимото съдействие и ги информират незабавно при постъпване на нова информация, увериха от Външното ведомство.

#кораб „Свети Николай" #Испания #кокаин #МВнР #моряци #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"