Уволниха лекаря от Пазарджик с 57 бона заплата и ненужни стентове

Уволниха лекаря от Пазарджик с 57 бона заплата и ненужни стентове
A A+ A++ A

Уволниха кардиолога с 57 хил. лева заплата. Със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев е отстранен д-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение - Катетеризационна Ангиографска лаборатория до приключването на проверките на всички контролни органи, съобщават от здравното заведение.

При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението. За дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още на прокуратурата и Медицински одит.

"МБАЛ Пазарджик" АД е в добро финансово състояние от 2013 г. и е сред малкото болници в страната, която работи на печалба. Няма задължения към държавата, доставчици и персонал. Материалната база е в добро състояние, отделенията са ремонтирани и оборудвани. За първите шест месеца на тази година печалбата достига 200 000 лв. По отношение на визираните в репортажа на Нова ТВ задължения от 3 млн. лв., става въпрос за натрупани стари такива от преди 2013 г., които са наследени от предишното ръководство на "МБАЛ Пазарджик" АД. Те идват от неизгоден договор за енергийна ефективност, по който се водят дела и прокурорски разследвания. "МБАЛ Пазарджик" АД вече има спечелено дело във Върховния касационен съд по неизгодния договор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"