Развръзка: Вдовец в депресия е барикадиралият се в ж.к. „Овча купел“

Развръзка: Вдовец в депресия е барикадиралият се в ж.к. „Овча купел“
A A+ A++ A

Барикадиралият се 57-годишен мъж в апартамента си в столичния квартал „Овча купел“ е спрял да излиза от вкъщи след смъртта на съпругата си през януари. Това сподели съседът му Николай Стоянов, който живее в страх, откакто мъжът е открил стрелбата.

Той коментира пред „Монитор“, че мъжът не е бил агресивен до този момент и не е имал подобни прояви. Имали са приятелски отношения и винаги се поздравявали. Николай споделя обаче, че съседът му се е държал странно понякога: „Канех го да пием по бира, а той ми отговаряше рязко „Не, аз имам пари“. От думите му стана ясно още, че 57-годишният стрелец бил заможен, а жена му е била инвалид и той най-вероятно е полагал грижи за нея и за двете им кучета. След смъртта ѝ той се затворил в себе си и съседите му го виждали рядко. Някой споделят, че е възможно мъжът да е злоупотребявал с алкохол.

Сигналът за буйстващия мъж е бил подаден в събота в ранния следобед. По-късно той се барикадира и възпроизведе 5-6 изстрела малко след полунощ в неделя. Полицията и психолог все още водят преговори с него.

Съседи споделят, че не е имало подобни случаи от убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова в същия блок през 2014 г.

„Кварталът ни е спокоен. Има слабо полицейско присъствие, но като цяло явно е достатъчно“, признава Николай.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »