Пощенски началник присвои 50 000 лв, инсценирал обир

Пощенски началник присвои 50 000 лв, инсценирал обир
Служителят на „Български пощи" признал кражбата и върнал парите. Обяснил, че бил отчаян, тъй като получавал заплахи от свои кредитори, които непрекъснато го притискали да им се издължи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Началникът на пощенския клон в гърменското село Горно Дряново Ибрахим Манчев е присвоил 40 000 лева от банкови депозити и 10 000 лева от пенсии, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

В понеделниик в РУП-Гоце Делчев били получени жалби от четирима потърпевши, които установили, че в клона на „Юробанк И Еф Джи Груп" АД в селото липсват пари от банковите им сметки. Общата им стойност е около 40 000 лева.

Криминалистите бързо открили извършителя на престъплението. 58-годишният пощаджия използвал фалшиви документи, за да получи парите.

Преди броени дни пък той бе разобличен, че е инсценирал обир на 10 000 лева от касата на пощенската станция, припомня БТА.

Тогава той заявил пред полицията, че неизвестен е успял да отмъкне парите от касата на пощенската станция, която се намира в сградата на кметството.

Криминалистите обаче се усъмнили във версията му, след като разпити на свидетели показали, че никой не е влизал в сградата.

Служителят на „Български пощи" признал кражбата и върнал парите. Обяснил, че бил отчаян, тъй като получавал заплахи от свои кредитори, които непрекъснато го притискали да им се издължи.

Ибрахим е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

„Над 30 години работи в пощата, отзивчив и добър човек. Всички сме шокирани от ареста му. Никога не сме се съмнявали в него", заяви кметът на Горно Дряново Шукри Османчев.

Преди две години пощаджийка от силистренско село открадна 10 000 лева и опита да избяга в Турция, но бе задържана от полицията.

#Горно Дряново #Български пощи #МВР #Благоевград #Гоце Делчев #Турция #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"