До края на деня гасят пожара над белоградчишкото село Стакевци

До края на деня гасят пожара над белоградчишкото село Стакевци
A A+ A++ A

Очаква се пожарът  да бъде потушен до края на деня. Около 250 дка широколистни и иглолистни гори пети ден горят в труднодостъпен район до границата със Сърбия. В момента няма опасност за селото, но местните твърдят, че пожарът в иглолистната гора е непредвидим и това ги притеснява:

"Иглолистните гори горят по-интензивно, защото има смола по дърветата. Страшно е. Непрекъснато се чуват трясъци от падащи дървета. Те горят като бенгалски огън...", обясни за Радио Видин Боян Минков.

От сутринта пожарникари от от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Белоградчик и служители на горското стопанство в Чупрене гасят гората. Пожарът е достигнал вече на около 700 метра от границата със Сърбия.

Лошото е, че пожарните коли не могат да стигнат до там, но въпреки това днес вече ще решим проблема, обясни началникът на Районната служба в Белоградчик, главен инспектор Пламен Петров:

"Правя сметка днес да го приключим, въпреки че винаги могат да възникнат непредвидени ситуации..."

Кметът на община Белоградчик каза за Радио Видин, че пожарът ще бъде загасен до вечерта, без да се налага помощ от държавата.

Причината за пожара все още не е установена. Предполага се, че е заради запален огън в гората от берачи на гъби или билки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"