Протест във Варна срещу строеж на Марешки отрязал достъпа на три блока

Протест във Варна срещу строеж на Марешки отрязал достъпа на три блока
Веселин Марешки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митинг-протест срещу строителни платна, които затварят няколко улици, организираха засегнати варненци.

Подновяването на градежа на прословутия блок 108 създава неудобства за много хора, предаде БГНЕС.

Проблемът е строителството на блок 108 на бул. „Владислав" в близост до „Макдрайв”. Години наред там стърчаха няколко етажа на етап груб строеж. Обектът беше изоставен, запустяваше, рушеше се и стана свърталище за бездомници.

Преди време строителството на блока беше възобновено. Изпълнител на градежа е фирма „Варна фарма холдинг" на аптекарския, а вече и футболен бос Веселин Марешки.

Хората приветстват, че грозните призрачни конструкции най-после може да се превърнат в нормална сграда. Те обаче са ядосани на строителите, че са опънали предпазни огради насред улиците и така са откъснали достъпа до три 14-етажни блока.

Живеещите там са подавали жалби в общината, но полза от това нямало.

„За мен този строеж е незаконен", оплака се варненка и припомни, че има една наредба, че в центъра на града може да се строи до 6 етажа.

„Тук се започнаха 15 етажа. Ние имаме една жалба от ноември 2005 година, беше включена в дневния ред на Общинския съвет, но очевидно някой имаше интерес да не се разгледа и така и не беше разгледана. Въобще не получихме отговор от кмета, нито от председателя на Общинския съвет. Аз мисля, че този строеж е незаконен", категорична е гражданката.

Друга жена, живееща в района пък се оплака, че хората не могат да си влизат в домовете.

„Постоянно има хора, които спират между блока ни и загражденията на строежа. Едната улица е еднопосочна и като спре някоя машина за строежа просто сме блокирани отвсякъде", възмути се друг варненец.

Той добави и че пред гаража му спират коли и отвсякъде са „запушени".

#протест #строеж #Варна #Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"