Съдбовният мач на волейнационалите срещу Словения на Евроволей е утре

Съдбовният мач на волейнационалите срещу Словения на Евроволей е утре
A A+ A++ A

След изиграването на всички двубои от груповата фаза на европейското първенство, станаха ясни и осминафиналните двойки в надпреварата. Волейболистите на България ще се изправят срещу Словения, след като завършиха на трето място в класирането в група "А" на Евроволей. "Лъвовете" записаха три победи и две загуби и 9 точки в актива. Словенците завършиха втори в група "С" на турнира, със същия баланс.

Регламентът предвижда на осминафиналите да се играе по схемата 1-4 и 2-3, като четирите групи се кръстосват две по две. Отборите от нашата група А играят с тези от група "С". Съставите от група B играят с тези от група "D".

В група А отборът на Франция победи Италия с 3:1 гейма и приключи като първенец с пълен актив. Италия завърши на втора позиция (12 точки). Така "петлите" ще срещнат състава на Финландия, който зае четвърто място в група "С", а "адзурите" излизат срещу тима на Турция, който е трети в подреждането.

Гърция, която взе четвъртото място в нашата група с 3 точки и 1 победа и 4 загуби, ще играе срещу лидера на група "С" Русия (5 победи и 15 точки). В другите две групи ситуацията е следната:

Безапелационният лидер в група "В" Сърбия ще има за съперник четвъртия от група "D" Чехия, вторият Белгия среща третия от група "D" Украйна.

Завършилият на трето място тим на Германия излиза срещу домакина на "D" Холандия, четвъртият Испания ще има тежка задача срещу световния шампион Полша (първенец в група "D").

Мачът между България и Словения ще бъде в събота, 21 септември, в зала "Дворана Център Стожице" в Любляна от 21.30 часа наше време. Преди това от 18.30 часа, в другия осминафинал в словенската столица отборът на Русия, който стана победител в група "С", играе със състава на Гърция, който зае четвърто място в група "А".

Ето ги всички осминафинали:

21 септември (събота)
17:00 ч. Холандия - Германия (в Апелдоорн, Холандия))
18:30 ч. Сърбия - Чехия (в Антверпен, Белгия)
18:30 ч. Русия - Гърция (Любляна, Словения)
20:30 ч. Франция - Финландия (в Нант, Франция)
21:00 ч. Полша - Испания (в Апелдоорн, Холандия)
21:30 ч. Белгия - Украйна (в Антверпен, Холандия)
21:30 ч. Словения - БЪЛГАРИЯ (в Любляна, Словения)

22 септември (неделя)
18:00 ч. Италия - Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"