Дянков отсече: МВР няма да получи 25% увеличение на заплатите

Дянков отсече: МВР няма да получи 25% увеличение на заплатите
Дянков заяви, че МВР е второто най-богато министерство и че е уместен въпсросът трябва ли всъщност да е толкова богато. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служителите на МВР в никакъв случай няма да получат увеличение на заплатите от 25%, категоричен е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

„Средната заплата в МВР е доста по-висока отколкото аз очаквах – тя е 1004 лв. Те искат 25% увеличение, което е 1280 лв., което ще ги направи второто най-богато министерство”, заяви Дянков по Нова телевизия във вторник, без да уточнява кое е най-богатото.

„Хубаво е да се зададе въпросът трябва ли МВР да е толкова богато министерство”, попита Дянков и бе категоричен в отговора си – 25% увеличение няма да получат в никакъв случай.

Освен че получават 1004 лв. средно, те имат и най-дългите отпуски, добави финансовият министър.

Увеличаване на основните заплати на служителите в МВР поне с 25 на сто най-късно от 1 януари 2013 г., поиска в понеделник Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Основният мотив на синдикалистите за исканото увеличение е компенсирането на инфлационните процеси, липсата на реално увеличение на заплатите и на бонуси или на допълнителното материално стимулиране през последните години.

Синдикатът предлага преговори с ръководството на министерството.

Акцентът в бюджета за 2013 г. е увеличаване на пенсиите, каза още Симеон Дянков по отношение на евентуално увеличаване на доходите на гражданите.

Предвижда се пенсиите да се увеличат с над 7.6%.

#МВР #Симеон Дянков #заплати #вицепремиер #Министър на финансите #Синдикалната федерация на служителите в МВР #СФСМВР #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"