Отхвърлиха изтеглянето на пакетът "Мобилност" от ЕК

Отхвърлиха изтеглянето на  пакетът "Мобилност" от ЕК
A A+ A++ A

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакетът "Мобилност" да бъде изтеглен от Европейската комисия, съобщи БНР.Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от десет минути. В началото председателката Карима Дели обяви, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предложението камионите да се връщат в страната отправна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и вече няма да е докладчик по пакета. Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон. 

 
Пред "Хоризонт" вносителят на искането - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков коментира резултата така:
"Със сигурност не е положителен, малко разочароващ, имаха до седмица, така, че готвим се за него тогава, когато гласуваме дали да се даде мандат, но не очаквам да има по-добро представяне от това. Ясно е, че мнозинкството е категорично срещу нашата позиция".
  
Новаков уточни, че на 24 септември предстои гласуване в комисията по транспорт дали да започнат преговорите по пакета и ако вотът бъде положителен, започват преговори със съвета и комисията, когато всктъпи в длъжност новият комисар по транспорта Рована Пунг.
 
Пакетът "Мобилност" предизвика гнева на превозвачите у нас, защото според тях ги поставя в неравностойно положение с голяма част от клаузите си. Те демонстрираха недоволството си с протести в Брюксел и Страсбург при предишното гласуване през април.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"