Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще засенчи бижуто на Домусчиев в Разград

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще засенчи бижуто на Домусчиев в Разград
A A+ A++ A

Мечтите на феновете на Ботев - да видят достроен стадион "Христо Ботев" е напът да се сбъдне. Намеренията на петролния бос Георги Самуилов са за малко над 2 години да изгради изцяло Колежа и "канарчетата" да се завърнат в своя дом. За целта ще има удължаване на концесията и разрешителните за дострояване, но най-важното е дали ще се следва проектът. По закон няма как иначе и затова всички бултраси с енадяват след 2 сезона тимът да заиграе на стадион за чудо и приказ. 

От няколко дни насам работници докарват на Колежа кофраж и същинската работа по дострояването скоро ще стартира. Тя обаче е необходимо да бъде предшествана от подготвителни дейности като изчистване на ръждата от стърчащите железа, източване на наслоената тиня от тръбите, както и заравняване на терените. 

Ето какво би трябвало да е бъдещето на стадион "Христо Ботев":

Централната трибуна на Колежа е с предвидени 6 етажа. Единият от тях ще е подземен и той, както е известно, вече бе отводнен, след като там с годините се бе събрала над 70 см вода. На ниво 1 ще се намират съблекалните на двата отбора и от което по стълби футболистите ще излизат на терена.

Ще има келнерски офис за ресторанта на 2 етажа. В централната трибуна ще е входът за журналисти, както и фоайе за представителите на медиите. Логично то съседства с медийния център, който е с площ 182.5 кв./м. Там ще е и първото от няколкото тв студия, което разполага със собствена гримьорна и чакалня. На този етаж има тоалетни, както и касов секюрити бокс, огромно фоайе от 234.5 кв./м, както и зала за пресконференции, която е със 156 места.

Отделна зала от 26 кв./м е предвидена за техническите пресконференции, които по родните стадиони се провеждат в момента в залите за пресконференциите, а това е причината журналисти да бъдат молени да опразват въпросните зали, за да се проведе задължителната конференция на делегати, съдии и др. Делегатите също имат своя предвидена стая.

Интересно е, че на гърба на залата за пресконференции е стаята за арестувани зрители по време на срещата, до нея е офисът на охраната, както и стаята на МВР. В съседство на площ от 24 кв./м е и залата за видеонаблюдение. Сървърното помещение на стадиона също ще е на подземното ниво, както и едно от нивата на музея с експонати от историята на Ботев.

Две зали (по над 130 кв./м) за загряване с изкуствена трева ще съседстват с двете съблекални. Там футболистите ще могат да провеждат своите загрявки по желание на треньорите. Двете съблекални са по близо 140 кв./м, а и двете разполагат с отделни треньорски стаи. Места за допинг контрол, лекарски кабинет и стая за съдиите допълват картинката в подземния етаж на Колежа, където са предвидени и доста складови помещения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"