Пловдив е основен конкурент на София в луксозното строителство

Пловдив е основен конкурент на София в луксозното строителство
A A+ A++ A
Най-успешните строители, инвеститори и архитекти от цялата страна кандидатстват за златните статуетки на Деветото издание на престижните награди за Луксозно строителство, архитектура и дизайн, които ще бъдат връчени на 4 октомври от 20 ч . в хотел Маринела.
Пловдив се оказа основен конкурент на столицата в луксозния сегмент, съобщава ВИП Комюникейшън. Сред финалистите в конкурса е жилищен комплекс „Азалия Парк” - той е разположен в най-предпочитания пловдивски квартал “Кършияка”, само на няколко минути от центъра на града. Отчетени са всички показатели при избора на жилище - като удобна инфраструктура, места за паркиране, сигурност и спокойствие на живущите, панорамни апартаменти с изглед към парка.
ВИП комплексът се отличава с луксозен интериор на общите части. Сградите са с четири жилищни етажа и мансарден етаж с прекрасни апартаменти, от чийто тераси се ракрива прекрасна панорама.
Архитектурата на комплекса е съвременна и функционална, а изпълнението – прецизно, с най-качествени съвременни материали и технологии. 

Финалист за конкурса е и друг проект с пловдивски инвеститор, най-мащабен за София  - SoHome Residential Park. Това е комплекс, хармонично вписан в контекста на средата, в която е ситуиран. Два основни елемента - гората и градът определят цялостната архитектурна идея, преливайки се в едно с изглед към планината.
„Ела в твоя дом“ – е посланието на комплекса, създаващ жилищна среда, която е нещо повече от дом – тя дава здравословно, защитено, красиво и уютно кътче, което да сплотява всеки ден семейството. "Мисълта за един перфектен дом беше неотлъчно с нас по време на целия процес - от идеята, през намирането на перфектната локация, визията на архитектурата, изборът на материали, контролирано изпълнение и бъдещата поддръжка", споделят инвеститорите от Арх Сити Строй.
В комплекса са разположени десет 5-етажни сгради върху площ от 35 дка, от които 23 дка красиви, зелени градини. Апартаментите са просторни и ориентирани на юг, което ще допринесе за комфорта. В изграждането са заложени най-добрите, естествени и качествени материали, като постигат максимална енергийна ефективност. Създадени са и 23 дка вътрешна паркова среда, с много зеленина, водни огледала, без трафик на автомобили и изглед към планината.
Децата могат безгрижно да играят в предвидените 7 детски площадки и детски център. В комплекса има още спортни площадки, фитнес център, ресторант, специализирани хранителни и нехранителни магазини.
Архитект на проекта е световно признатият Радо Тодоров и неговото студио "Ер Те Консулт" ООД.

Финалист в конкурса е друг шедьовър на лукса и архитектурата в най-слънчевата и южна част на Пловдив, в полите на Родопите, но и в очертанията на града – в много зеленина, тишина и уют.
Това е Тоскана Резиденс – избраната локация осигурява постигането на модерен стил на обитаване в спокойна и уютна среда. Проектът предлага жилищен комплекс с висококачествен дизайн и функционалност, ситуиран в среда с богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване.  
Комплексът се състои от 5 жилищни сгради, всяка на 4 етажа със огромен вътрешен двор, изграден като парк - с много алеи, зеленина и детски площадки.  
Партньори на Строителните Оскари са Камарата на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектуратата. Журито е поверено на чуждестранни експерти и ресорни журналисти.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"