Цацаров: Предстоят разпити в БНР, не стоварваме вината върху "долното стъпало"

Цацаров: Предстоят разпити в БНР, не стоварваме вината върху "долното стъпало"
A A+ A++ A

Никой не е казал, че "горното стъпало" е оневинено, а вината е стоварена върху "долното стъпало", заяви главният прокурор Сотир Цацаров по казуса с БНР.

Държавното обвинение вече обяви, че според резултатите от направената проверка не е имало никаква причина програма „Хоризонт“ да спре излъчване, а затова това прокуратурата се заема с нова, но този път само на действията на техническия директор в националното радио - Пламен Костов.

„Категорично не предопределяме вина и наказателна отговорност. Предоставяме факти, установени след 3-дневна проверка“, увери Цацаров.

Той обясни, че на генералния директор на радиото Светослав Костов му е поднесено уведомление за вътрешно-студийна профилактика, но в този документ по никакъв начин не показва, че ще бъде прекъснато радиоразпръскването на територията на цялата страна.

„Всичко това, което установихме, ще бъде проверявано със средствата на наказателния процес. Предстоят разпити, сравняване на документи, сравняване на информация“, припомни главният прокурор.

Припомняме, че той разпореди проверка на ДАНС, КРС и СЕМ, след като на 13 септември Програма "Хоризонт" замлъкна за 5 часа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »