Започва битка за Слънчев бряг

Започва битка за Слънчев бряг
A A+ A++ A

Искова молба за определяне на собствеността на част от улици и алеи в зона „Изток" на курорта Слънчев бряг ще внесе във вторник в Районен съд – Несебър местната община, пише „Класа".

Това съобщи кметът Николай Димитров по време на среща с хотелиери, организирана от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Исковата молба ще бъде внесена в съда във вторник, посочи адвокат Таня Дамянова.

„По този начин предприемаме действия и процедури от страна на общината в посока решаване на проблема със собствеността, стопанисването и поддръжката на инфраструктурата в зона „Изток" на комплекса”, обясни тя.

По думите й юридически екип на Съюза е изготвил правен анализ по проблема.

Според Николай Димитров пък друг вариант е държавата да обяви в ликвидация „Слънчев бряг” АД.

„Слънчев бряг” е дружество, което е изчерпано от към съдържание и не развива никаква дейност, допълни той.

Според хотелиерите Слънчев бряг трябва да се отдели като самостоятелен курорт с отделно управление, а община Несебър да поддържа и стопанисва инфраструктурата му.

Хотелиерите отново подчертаха, че цели централни алеи и улици не са осветени през нощта, не се поддържа чистотата в курорта, проблеми има както с шума, така и със спазването на обществения ред и сигурност.

Хотелиерите ще предложат на ресорното министерство да бъде създаден специален държавен орган, който да следи за шума от заведенията и този орган да има правото да ги затваря при нарушение.

#Слънчев бряг #Изток #Несебър #Николай Димитров #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »