Световен ден на първата помощ

Световен ден на първата помощ
БЧК-Ловеч
A A+ A++ A

По повод Световния ден на първата помощ, който по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ от 2000 г. се отбелязва във втората събота на септември, Столичната организация на БЧК организира празник на 14 септември от 10:00 ч. в Борисова градина – близо до площадката пред каменното слонче /пред бюст паметниците на Хр. Ботев и В. Левски/.

Мотото на Световния ден тази година е „Първа помощ за всеки”, като фокусът на изявите ще е насочен към социално изключени по редици причини хора. За участие в празника СО на БЧК е поканила доброволци на организацията, граждани, здравни медиатори от районите, работещи с ромски общности, бежанци.

На празника членове на Младежкия авариен екип – София ще демонстрират основни техники за оказване на първа помощ. От екипа ще бъде разиграна ситуация на пътно –транспортно произшествие с условно пострадали хора, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. На обособени с шатри места ще бъдат показани различни превръзки; медицинско лице ще измерва кръвно налягане на гражданите; ще бъдат разпространявани нагледни и информационни материали, свързани с първата помощ и пътната безопасност.

В 12:00 ч. всички участници и гости ще се хванат за ръце и ще образуват традиционната в цял свят «Човешка верига» в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »