Дъждове, невиждани от век, взеха две жертви в Испания, причиниха и много щети

Дъждове, невиждани от век, взеха две жертви в Испания, причиниха и много щети
Pixabay
A A+ A++ A

Чести гръмотевични бури, ветрове със силни пориви и градушки причиниха наводнения и големи щети в Югоизточна Испания. Метеоролозите очакват лошото време да продължи и днес, предаде БНР.

Според прогнозата, това са най-обилните дъждове повече от век. Бурята ще премине и днес над средиземноморските крайбрежни райони на Валенсия, Аликанте, Мурсия, съобщава се за двама загинали, 51-годишна жена и 61-годишният й брат. Автомобилът им е бил отнесен от придошлите води. Те са били открити на около сто километра на юг от Валенсия.

Затруднено е придвижването в някои части на страната заради затворени пътища и жп линии, изкоренени са дървета, отнесени са огради, съобщава се и за наблюдавано мини торнадо. Провеждат се спасителни операции. Служители на спешните служби оказват помощ  на хора, заседнали в автомобили или качили се по покриви на сгради.

Кметът на Онтиенте Жорже Родригес:

"Около 50 души са евакуирани при тази безпрецедентна ситуация. Истината е, че това са най обилните дъждове в града за последните сто години. Ситуацията е усложнена".

В град Мурсия властите предупредиха хората  да не шофират. За днес са отменени учебните занятия за над триста хиляди ученици в около 84 общини.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »