Николай Малинов: Без Русия няма да оцелеем, трябва да градим общо бъдеще

Николай Малинов: Без Русия няма да оцелеем, трябва да градим общо бъдеще
Национално движение Русофили
A A+ A++ A

България трябва да бъде „държава, която гради своето бъдеще с Русия. Русия е по-силна от нас, и ние на свой ред си даваме сметки, че без Русия няма да оцелеем“, се казва в докладната записка на Николай Малинов, който е обвинен за шпионаж от българските власти, предаде БГНЕС.

„С настоящото изложение бихме желали да ви запознаем с нашата работа през последните няколко години, насочена към възстановяването на мостовете между България и Русия. Тази работа е в руслото на нашето желание да се възобнови геокултурното, политическо и икономическо единство на България и Русия въз основа на обединяващите ни славянски корени, традиции и ценности“.

Така започва докладната записка на лидера на движение „Русофили“ Николай Малинов относно необходимостта от геополитическа преориентация на България или както те го наричат „Проект България“.

Още в самото и начало се подчертава, че българите са се запазили като народ над 1000 години благодарение на своя архитип, който има следните особености:

1. Доминиращо духовно самоопределение на българите в качеството им на православни християни;

2. Принадлежност към славянската култура и традиционни ценности;

3. Русофилството като еманация и концентрация на посочените по-горе две определения.

„Ние сме убедени, че без запазването на тази наша идентичност съществуването на нашата държава в съвременния свят е невъзможно“, подчертава авторът на докладната записка.

Според него над четвърт век България се намира напълно под ударите на САЩ, при това се прави опит да се замени цивилизования избор на нашата страна, който е направен преди 1150 години. „Потиска се историческото самосъзнание на българите, насажда се нихилизъм към славянското и православието, разкъсват се естествените исторически и културни връзки между България и Русия… Под натиска на англосаксонския Запад България беше присъединена към НАТО и ЕС с всички произтичащи от това зависимости“, пише Малинов.

Според него България била „колония на САЩ“, а Западът се отнасял с презрение към нас заради нашата славянска култура.

Той твърди в докладната записка, че в България съществува очевиден политически парадокс, който се състои в следното: 80% от българите се определят като русофили, а управлението на страната в продължение на четвърт век се намира във васално подчинения на Вашингтон и Брюксел.

Според Малинов силната пропаганда е успяла да обезсили русофилските настроения като политически фактор.

В отговор на тази „западна заплаха“ свързана с преформатирането или унищожаването на историческото българско общество, „ние, русофилите в България, се обединяваме и активно работим“. Малинов се хвали, че е създадено и регистрирано „Национално движение Русофили“, която определя като „уникална“ в света неправителствена организация. По думите му тя разполага с 212 структури в страната и над 30 000 члена, които от 2003 г. активно работят за развитие и запазването на духовните и културните връзки между България и Русия.

Като основна мисия на проекта Малинов посочва: „утвърждаване на традиционните ценности, създаване на културна общност, основаваща се на славянобългарския характер на държавата и следваща нашия изконен цивилизационен избор – православието.

България трябва да бъде „държава, която гради своето бъдеще с Русия. Русия е по-силна от нас, и ние на свой ред си даваме сметки, че без Русия няма да оцелеем“, подчертава Малинов.

„Нашата основна цел е геополитическата преориентация на България въз основа на православието, славянската култура и традиции, които неизменно ни обединяват с Русия“, категоричен е лидерът на движение „Русофили“.

Отчитайки хибридния модел на противопоставяне между Запада и Русия, Малинов и неговата организация се концентрират в пет основни направления:

1. Дейност в неправителствения сектор чрез „Национално движение Русофили“;

2. Създаване и подкрепа на интернет сайтове;

3. Създаване на влиятелен аналитичен център;

4. Създаването на собствена телевизия;

5. Създаването на русофилска партия, която ще позволи постепенното прерастване на „Национално движение Русофили“ в масова електорална сила.

„Реализацията на тези направления започва със създаването на силна медия, чрез която ще се разпространяват нашите послания до русофилски настроените общности“, заявява Малинов и добавя, че без такъв инструмент ние няма да можем да постигнем своите цели.

Според нето положените до момента усилия се недостатъчни за постигането на поставените цели в близко бъдеще. Изброяват се следните направления, по които движението се нуждае от сериозна подкрепа:

1. Осъществяване на сериозен пробив в националното информационно пространство. Това е възможно да се осъществи чрез създаването на влиятелна телевизия и информационна агенция, осигуряване на силно присъствие в интернет пространството чрез придобиване или създаване на сайтове, за което са необходими постоянни и сериозни инвестиции. В тази посока се работи постоянно, отбелязва Малинов.

2. Придобиване на компанията „ВИВАКОМ“ с помощта на „Внешторгбанк“ и намирането на инвеститор, който да купи компанията, но тя трябва да остане под руски контрол.

3. Развитие на потенциалните възможности за икономическо сътрудничество в сферата на земеделието и свързаните с това отрасли на промишлеността, като заетите в този отраслов сектор постепенно се приобщят към нашата електорална маса.

4. Създаването на влиятелен аналитичен център, който да отстоява нашите тези и послания.

5. Развитие на политическа партия, която трябва да присъства като непреодолим фактор в българския парламент и да се бори за геополитическата преориентация на България.

В заключение Малинов подчертава, че „русофилите в България не могат да се справят сами без руска подкрепа, която се изразява в придобиването на печеливши отрасли в българската икономика и в реални действия по пътя за промяна на геополитическата ориентация на страната“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори