Търсенето на почивки в България сред руснаците расте с до 35%

Търсенето на почивки в България сред руснаците расте с до 35%
България регистрира най-голям ръст в търсенето на туристически пакети сред летните дестинации за руските туристи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С между 20% и 35% е нарастнало търсенето на туристически пакети в България сред руснаците, съобщава в. „Российская газета".

„През това лято руските граждани предпочетоха да прекарат отпуската си главно в европейските средиземноморски страни. Главни фаворити през сезона бяха Испания, Гърция, България, Хърватия, Черна Гора и Италия. Неочакваност за пазара бе повишеният интерес към летния отдих в Обединените арабски емирства. В същото време трагедията в Кримск попречи на успешния сезон в руския Краснодарски край", пише вестник „Российская газета", цитиран от агенция „Фокус".

Що се отнася до популярността на направленията, директорът на Асоциацията на руските туроператори Мая Ломидзе посочи, че в абсолютни цифри по брой на туристите води Турция, на второ място е Египет, а след това – със значително изоставане са Испания и другите европейски страни като Гърция, България, Италия, Франция, Хърватия, Кипър и Черна Гора.

Обаче по динамика на ръста в търсенето сред руснаците европейските страни през тази година значително изпревариха Турция и Египет.

Търсенето на почивките в Египет остана на миналогодишното ниво, а в турското направление относително миналата година се повиши едва с 10%.

При това търсенето на почивките в България сред руснаците според различни оценки е скочило с 20-35%. Увеличаването на търсенето на почивки в Италия бе около 20% в сравнение с миналата година, в Хърватия по предварителни оценки – с 15-20%, Гърция – с 20-30%.

Популярността на Черна гора е скочила два пъти в сравнение с 2011 г. Ръст на търсенето се наблюдава и в другите европейски направления.

През 2011 г. България бе посетена от над 450 000 руснаци, като от българска страна очакванията за 2012 г. са за ръст от около 30%, или за около 600 000 руски туристи.

#Русия #руски туристи #почивка #ваканция #руснаци #Турция #Египет #Италия #Испания #Гърция #Франция #Хърватия #Кипър #Черна гора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници