Един от трима американци обича домашния си любимец повече от детето

Един от трима американци обича домашния си любимец повече от детето
Pixabay
A A+ A++ A

Скорошно проучване разкрива, че 34% от американците в зряла възраст, които са собственици на домашни любимци и родители, твърдят, че животното им е „любимото дете“, предаде БГНЕС.

Проучването, поръчано от компания за храни за домашни любимци „Аз и любовта в теб“ и проведено от компанията за пазарни проучвания OnePoll, изследва 2000 възрастни, които са родители и притежават домашни любимци.
Седемдесет и два процента от всички анкетирани са собственици на домашни любимци и родители, а 34% от тази подгрупа признават, че домашният им любимец е „предпочитаното дете”. Проучването установи също, че 67% от всички анкетирани считат домашния си любимец за най-добрия си приятел, докато 78% са казали, че кучето или котката, по-специално, се считат за равноправен член на семейството.
Повече от половината анкетирани (54%) също казаха, че техният домашен любимец ги разбира на по-дълбоко ниво от най-добрия им приятел или значим друг човек, докато 68% са заявили, че прекарването на време с домашния любимец след тежък ден ги кара да се чувстват по-добре, отколкото да се мотаят с хора като членове на семейството или приятели.
Всъщност 40% от участниците в проучването разкриват, че техният домашен любимец им е помогнал да преминат през трудни времена, докато 40% също казват, че техният домашен любимец е източник на комфорт, докато са преминавали през проблеми на отношенията с хора. От анкетираната група, 38% също са казали, че техният домашен любимец им е помогнал да преодолеят медицински проблеми.
Около 40% от участниците охотно са се самоопределили като „фанатици на домашни любимци“, докато 17% дори са заявили, че са създали акаунт в социалните медии на своя домашен любимец.
От самопровъзгласилите се за „фанатици на домашни любимци“, 42% са заявили, че са похарчили средства за рождения ден на домашния си любимец, а други 42% споделят, че са закупили дрехи или аксесоари за най-добрия си приятел – животно. Четиридесет и един процента от „фанатиците” също признават, че харчат повече пари за храната на домашния си любимец, отколкото за собствената си, а 40% от тях заявяват, че любимецът им спи в едно легло с тях.
68% от всички участници са се съгласили с израза: „Домашните любимци също са хора.“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »