Вицепрезидентът призова за специален план за развитие на пограничните региони

Вицепрезидентът призова за специален план за развитие на пограничните региони
Президентство
A A+ A++ A

„Държавата трябва да се върне в малките градове и села, с по-голяма грижа и внимание. Необходим е специален план за развитие на пограничните региони. Инвестиции, стабилна икономика, образовани хора и професионалисти са гаранция за сигурността на България, за безопасната външна граница на Европейския съюз.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в град Болярово. Вицепрезидентът бешв гост на честването на 45-годишнината от обявяването на населеното място за град.

Илияна Йотова се обърна към жителите на Болярово с думите: „Днес съм тук, за да ви кажа, че не сте забравени и в лицето на президентската институция имате най-големите съюзници. Трябва ни ясна визия за малките общини, как ще ги развиваме, как ще задържим хората тук, как ще върнем младите“. Жителите на Болярово споделиха с вицепрезидента болката си от обезлюдяването на региона. Все повече млади хора търсят по-добър живот в по-големите общини или в чужбина.

По думите на вицепрезидента Йотова днес най-голямата и обединяваща кауза трябва да бъде модерна и просперираща България. „Трябва да решим в каква посока ще развиваме страната. Селско стопанство, туризъм, високи технологии? Трябва да посочим няколко приоритета за следващите години и да работим по тях“, заяви Илияна Йотова.

„Тази кауза ще бъде успешна само когато работим всички заедно и се стремим истински към единение. Когато сме отдадени един на друг, а не всеки да се спасява поединично. Когато сме убедени, че заедно пишем биографията на един народ и една държава, а не своята собствена“, изтъкна вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова неслучайно ден след Съединението Болярово чества своя празник. „Вие сте пример за това как с общи усилия – на хората и на управлението, се постигат резултати“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова поздрави кмета Христо Христов за усилията, които полага за развитието на общината.

Според вицепрезидента повече от всякога имаме нужда да черпим сила и самочувствие от велики моменти като Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за да градим общото си бъдеще с увереност и вяра в потенциала ни. „Съединението е един от историческите примери, който казва, че когато сме заедно, успяваме, дори да изглеждаме обречени“, посочи Илияна Йотова.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »