Варненски търговец опита да укрие 2.4 млн. лв данъци

Варненски търговец опита да укрие 2.4 млн. лв данъци
Това е най-големият съставен акт на търговец на зърно от началото на годината, съобщиха от пресслужбата на НАП Варна. Снимка: sxc.hu, Архив
A A+ A++ A

По време на ревизия на търговец на зърно от Варна инспекторите от териториалната дирекция са разкрили укрит и невнесен ДДС в особено големи размери.

Ревизията е приключила с акт за установяване на допълнителни задължения към бюджета в размер на 2.4 млн. лева.

Това е най-големият съставен акт на търговец на зърно от началото на годината, съобщиха от пресслужбата на НАП Варна.

На други трима производители и търговци на зърно от Североизточна България ревизиите са приключили с актове от по над 1.1 млн. лева.

За първите шест месеца на 2012 г. инспекторите от териториалната дирекция са извършили и приключили общо 936 ревизии, като 69 от тях са ревизии на производители и търговци със зърнени култури, допълва Дарик.

Във Варна и областта са приключили 20 ревизии на производители и търговци със земеделска продукция, като допълнително установеният при тях ДДС е в общ размер на 4 млн. лв.

В Добрич и Русе са приключили по 14 ревизионни производства, като добруджанци са укрили ДДС в размер на 1.805 млн. лева, а русенските търговци на зърно са опитали да ощетят хазната с 2.684 млн. лева.

В Разград са приключили осем ревизии с допълнително установен ДДС – 2.353 млн. лв, в Търговище четири ревизии с укрит данък от 1.391 млн. лева, а при ревизии на шестима шуменци са установени 1 млн. лв укрит ДДС.

130 000 лева е установеният укрит данък при извършени три ревизии в Силистра. Търговците и производителите на зърно са опитали да ощетят хазната с общо над 13.3 млн. лева.

Най-честите нарушения, които приходните инспектори са установили по време на ревизионните производства, са фиктивни адреси, на които никога не е имало регистрирани фирми; извършени сделки със зърно, без те да са придружени от финансово-счетоводни документи; декларирани минимални площи, но извършени продажби в големи количества.

„От началото на месец август започнахме масови проверки на обекти за съхраняване и търговия  на зърно в цяла Североизточна България. Проверките имат за цел да установят налично зърно по количество и вид в обектите за съхранение и да се  проверят счетоводните документи на фирмите, свързани с доставката, движението, съхранението и реализацията на стоката. Те са също така и част от мерките, които държавата предприема, за предотвратяването на опитите за отклоняване на ДДС”, коментира териториалният директор Светлан Петков.

#Варна #зърно #ДДС #НАП #Североизточна България #Русе #Разград #Търговище #Силистра #Светлан Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"