Повдигнаха обвинения на петима души за разпространение на наркотици в "Слънчев бряг"

Повдигнаха обвинения на петима души за разпространение на наркотици в "Слънчев бряг"
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима души за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в "Слънчев бряг", съобщиха от държавното обвинение.

Трима от тях бяха задържани на 3 септември, при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг.

Четвъртият обвинен за участие в групата изтърпява наказание в затвора за друго престъпление, а петият е задържан в следствения арест във Варна - също по обвинение за друго престъпно деяние.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била сформирана в началото на 2019 г. и е разпространявала в курортния комплекс разични по вид наркотици, предимно марихуана и екстази.


По време на полицейската операция по задържането на участниците в автомобил на единия от тях са намерени и иззети 300 г наркотици. По досъдебното производство са събрани са множество други доказателства, установено е, че при задържането на единия от обвиняемите, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

Днес, Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд на тримата задържани за участие в групата да бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »