Манолова убедена: Битката за София ще е с компромати

Манолова убедена: Битката за София ще е с компромати
A A+ A++ A

Влизам в добро настроение в битката за кмет на София - тя ще бъде агресивна, с компромати, заяви бившият омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова.

"От страна на опонента не се очаква позитивна кампания. Намеренията на ГЕРБ е да започнат с „мръсна“ кампания. С пренебрежение се отнасят към хората от Инициативния ми комитет“, посочи тя.

Манолова допълни, че „фабриката за манипулация“ е много лош етикет за тези, които я поръчват.

„През последните близо два месеца не са спрели да правят внушения, да натискат хора от моя екип, да се опитват да ги дискредитират, да ме притесняват – пренебрежението, с което се опитват да се отнесат към хората, които са включени в инициативния ми комитет“, коментира бившият омбудсман.

„Една от причините да вляза в тази битка е, че много години властта блокираше всичките ми каузи. На всяка наша инициатива се гледаше какво ще донесе като рейтинг, а не как ще помогне“, допълни тя.

По думите ѝ оставането ѝ в институцията на омбудсмана би било агония.

„Проблемите на столицата нямат цвят. Бих приела подкрепа на всички граждани, независимо от техния цвят, на различните граждански организации, на различните политически централи, защото битката ще бъде тежка, тя е вече безпощадна” посочи тя.

Във връзка с придобилата популярност в медиите тема за прическата ѝ Манолова коментира, че е нейн личен ангажимент да изглежда добре и да се отнася с уважение към гражданите.

Не това обаче е смисълът на кампанията, посочи бившият омбудсман, като добави, че изместеният фокус в тази посока е обиден за гражданите.

Относно обвиненията към нея за случая с Костинброд, тя каза, че единственото, което е направила, е да подаде сигнал, защото е имала информация за манипулиране на изборите.

По думите ѝ е правила много грешки – стояла е зад каузи, които след това са се оказали нечисти.

„Една такава кауза са протестите срещу кабинета на Орешарски. Може би поведението ми не е било достатъчно премерено“, посочи тя пред bTV.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »