Караянчева: Президентът се престраши да дойде в НС, не каза нищо ново

Караянчева: Президентът се престраши да дойде в НС, не каза нищо ново
A A+ A++ A

„Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното събрание след 2 години и половина. Относно речта му не чух нищо ново – неща, които повтаря, едни общи теми”. Това коментира в предаването „Здравей, България” председателят на НС Цвета Караянчева. „На места имах чувство, че говори г-жа Нинова”, допълни Караянчева.

Тя защити премиера от обвиненията, че не ходи на парламентарен контрол.

„Въпросите понякога са конкретни и се отнасят до работата на конкретни министри. Няма как министър-председателят да отговаря за свинската чума. Когато темите касаят общата политика, министър-председателят винаги идва да отговори на въпросите ”, заяви Караянчева.  

Тя обвини държавния глава, че отправя заплахи без конкретика, че призовава за борба с корупцията без да дава конкретни решения на нещата.

„Мислех, че като дойде, ще има позитивен тон и ще заяви своето желание институциите да работим заедно”, заяви Караянчева. И добави, че в борбата с корупцията ще има повече успехи, ако има конструктивен тон между институциите.

„Трябва да се обединим, за да бъде ефективна борбата с корупцията”, призова Караянчева.Тя коментира и предстоящите местни избори.

„Те са мажоритарни избори. Те са отношение на гражданите към съответния кмет. Ако е работил добре, този кмет няма да има проблем да повтори мандата си. Но не бива да се смесват нещата - дали ГЕРБ ще спечели, или изгуби София с това дали ще бъде началото, или краят на това управление. Местните избори ще покажат колко добре са се справили кметовете”, заяви Цвета Караянчева.

„Битката за София ще бъде тежка. Социологията преди изборите винаги показва малка преднина на БСП над ГЕРБ. Нека видим какво ще изберат хората”, коментира още председателят на НС.

За Мая Манолова каза, че парламентът много ѝ е помагал.

„Тя знае много добър какъв е редът за това един законопроект да стане закон – трябва да бъде припознат от народен представител. А повечето ѝ закони не са припознати от народни  представители от опозицията. Не приемам това, че тя е самотен борец за правда, а ние народните представители сме хората, които спъваме тази нейна борба”, каза още Караянчева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »