Борисов: В момента за България не е изгодно да влиза в Шенген

Борисов: В момента за България не е изгодно да влиза в Шенген
A A+ A++ A

В момента не знам дори дали е изгодно за България да влиза в Шенген. Ние и сега използваме цялата шенгенска система. Имаме на 100% обмен. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Германския Бундестаг Александер Добриндт по време на посещението си в Берлин.

Премиерът посочи, че и сега на австро-унгарската граница има физически контрол.

"Всеки ден връщаме на Гърция по 100-150 мигранти. Ако Александър каже вие сега влизате в Шенген, те ще напълнят Германия. Питайте хората в България дали искат да сме Шенген. Имаме една хубава поговорка - всяко зло за добро. И към днешна дата дори и да съм в опозиция няма да приветствам влизане в Шенгензаради това", коментира Борисов.

От своя страна Добриндт коментира възможността за разполагане на голям германски автомобилен завод в България, като посочи, че това е икономически, а не политически въпрос. „Това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. Но политиката поставя политическите рамки. И на нашата среща на политическо ниво показваме колко важно е инвеститорите да имат стимул, за да инвестират“, заяви той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"