Убиецът от Сотиря, който уби и изнасили малката Кристин се лекува в София

Убиецът от Сотиря, който уби и изнасили малката Кристин се лекува в София
A A+ A++ A

Мартин Трифонов, на 21 години, който бе обвинен, че е изнасилил и убил по мъчителен за жертвата начин 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, вече се лекува в затворническата болница в София. Той бе задържан на 16 август при издирване, след като бе прострелян в краката, за да не избяга отново.

Заради раните си бе опериран в сливенската областна болница и стабилизиран, болничната му стая се охраняваше от полиция, тъй като съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, след като заседава в същата болнична стая. От там днес той бе преместен под охрана в затворническата болница в София, за да продължи лечението му. Това съобщи за "24 часа" директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров.

Когато здравословното състояние на Мартин Трифонов позволи, той ще бъде върнат в следствения арест на Сливен, където вече са настанени двама негови съселяни, обвинени, че са блудствали със 7-годишно момиченце. Районният съд в Сливен наложи постоянен арест на 15-годишния Христо Х. и 68-годишния Йордан И., които, според обвинението, чрез употреба на сила са извършили действия с цел да възбудят и удовлетворят полово желание без съвкупление по отношение на 7-годишно дете. Мярката може да се обжалва пред Окръжния съд в Сливен.По ирония на съдбата мъжете от Сотиря са сред първите обитатели на новия следствен арест в Сливен, който бе изграден на територията на женския затвор. За целта бе преустроено някогашното котелно помещение в двора на затвора. Новият арест е с капацитет 40 души, като за непълнолетни има отселно помещение.

В същото време напрежението в селото, породено от посегателствата над деца, не стихва. Местните заплашиха, че няма да пуснат децата си на училище на 16 септември, понеделник, за откриването на новата учебна година. Вместо това те са готови на тази дата да отидат пред парламента в София, за да поискат от депутатите да променят така НК, че да отпадне възможността при особено тежки умишлени престъпления против личността подсъдимите да получават по-леки присъди, след като признаят изцяло вината си.

С такъв призив към сливенските депутати се обърна днес и кметът на Сливен Стефан Радев. "Надявам се това да случи, като общество да вземем такова решение и призовавам нашите народни представители на подкрепят тази инициатива, каза Стефан Радев по време на съвместна пресконференция с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, който бе на посещение в града.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"