Фандъкова влиза за четвърти път в битката за София

Фандъкова влиза за четвърти път в битката за София
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за четвърти път начело на града на изборите в края на октомври. Новината съобщи самата тя, след като инспектира строителството на третия лъч на метрото.

“Кандидатирам се за нов мандат за кмет на нашия град. В последните десет години София се развива и променя не с приказки, а с работа. Решението ми не е спонтанно, то се основава на чувството ми за отговорност към голямото доверие, което получавам през всичките години”, обяви Фандъкова. Тя съобщи още, че ще заложи на нов екип, с който ще имат три основни цели - развитието на вътрешнокварталните улици, зеленината в града и технологиите. Строителството на метрото също остава ключов приоритет, допълни градоначалникът.

До момента официална заявка за мястото на Фандъкова са направили Борислав Игнатов от “Демократична България” и Борис Бонев от “Спаси София”. Омбудсманът Мая Манолова все още не е потвърдила информацията, че и тя ще се бори за кметския стол. Фандъкова е начело на столицата от 2009 г., когато след частични избори довърши мандата на Бойко Борисов, който стана премиер. На редовния местен вот през 2011 и 2015 г. софиянци също й гласуват доверие като я избират за градоначалник.

Очаквайте подробности!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"