Полиция охранява ромската махала в Сотиря

Полиция охранява ромската махала в Сотиря
A A+ A++ A
Засилено полицейско присъствие е въведено в ромската махала на сливенското село Сотиря, след като късно вечерта в събота майка на 7-годишно момиченце е алармирала, че е бил направен опит за блудствени действия с дъщеричката й от местни жители, съобщи кметът Димо Георгиев.
 
По думите му две лица, 14-годишен хлапак и 65-годишен клошар пробвали да  се гаврят с детето, това е станало малко след 15.00 часа на 30 август.
 
Детето успяло да избяга от изродите, но привечер й прилошало и споделило с родителите си за "случката".
 
Веднага е била извикана линейка, малката е била откарана в сливенската болница, на първи преглед не са открити следи от насилие. Предполагаемите извършители - непълнолетният Христо Росицов и възрастният Йордан са били задържани за по 24 часа по закона за МВР и са започнали разпити.
 
Населението в Сотиря е настръхнало след трагичната смърт на 7-годишната Кристин Георгиева, която почина в резултат на жесток побой и изнасилване от 21-годишния Мартин Трифон на 15 август. Въвеждането на полиция в махалата е с превантивна цел, признаха от ОД на МВР-Сливен, където се опасяват от ескалиране на напрежението след призиви в социалните мрежи за мъст.
 
Детенцето, върху което е направен опит да бъде насилвано, е от ромски произход, задържаните също са от този етност,  уточняват запознати с обстановката в Сотиря, където живеят близо 2000 души. 14- годишният Христо е сирак, води се ученик, но никой не може да каже дали въобще е стъпвал през последната години в класната стая.
 
Възрастният Йордан се препитавал със събиране на отпадъци от кошовете за смет.  И двамата са с мярка за неотклонение "задържане под стража" за по 72 часа, уточни говорителят на окръжна прокуратура в Сливен Надежда Белева.
 
Тепърва ще се назначават психологични и съдено-медицински експертизи. Убиецът на малката Кристин е все още в сливенската болница, където лекуват простреляния му при преследването крак, очаква се до дни той да се сдобие с лична карта, каквата кой знае защо не му е била издадена при освобождаването от затвор в Бургас  през 2017 година.
 
 
Веднага след ареста Трифонов направи пълни самопризнания, като заяви, че пребил детето под влияние на изпити „на крак“ около 200 грама ракия същия ден. Повдигнати са му три обвинение, все още не са готови всички експертизи, но обществеността настръхна след като юристи коментираха, че ще се размине с доживотния затвор при едно съкратено съдебно следствие.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"