От 15 години до доживотен затвор за убийците на двойката, намерена край Негован

От 15 години до доживотен затвор за убийците на двойката, намерена край Негован
ПРБ
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и Пламен Ш. за извършено от тях предумишлено убийство с користна цел на повече от едно лице -  престъпление по чл. 116, ал.1, т.4, пр.3, т.7, и т.9 вр.чл.115,вр.чл.20,ал.1,ал.3 и ал.4 от НК.

Двамата извършители са привлечени към наказателна отговорност затова, че на 14.07.2019г. в гр. София, в съучастие умишлено са умъртвили с огнестрелно оръжие повече от едно лице – Й.А. и М.А.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута,  собственост на жетвите.

След осъществяването му Георги Н. и Пламен Ш. са предприели действия по укриване на телата,  като са ги разчленили, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем, находящ се в землището на село Негован,общ.Столична.

На 18.08.2019г. тленните останки на жертвите са открити случайно от граждани в близост до водоема.

Само десет дни по-късно, в резултат на неотложните процесуално-следствени действия, проведени под ръководството на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, са събрани множество доказателства, чрез които е установена самоличността на убитите лица и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението.

Приобщен е голям обем доказателствен материал и предстои да бъде анализиран.

Георги Н. е на 44 години, криминално проявен, но не осъждан.

Пламен Ш. е на 39 години, осъждан.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »