Спипаха близо 20 кг хероин на МП Капитан Андреево

Спипаха близо 20 кг хероин на МП Капитан Андреево
A A+ A++ A

При съвместна акция на Агенция „Митници“ с Регионалното звено „БОП“ – Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са задържани двама мъже, съпричастни към трафика

На 19 август 2019 г.на ГКПП-Капитан Андреево, при съвместна акция  на митнически служители от Митнически пункт Капитан Андреево, Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и служители от Регионалното звено „БОП“ – Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са открити  близо 20 кг хероин. Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил, марка „Опел Зафира“, с немска регистрация, управляван от немския гражданин В.Р. Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август 2019 г., на влизане от Турция. При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин. На 24 август 2019 г., като съпричастен към трафика е задържан и Р.Г., турски гражданин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг /19 820 грама/. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми В.Р., на 56 г., немски гражданин, за това, че на 19.08.2019 г., през ГКПП-Капитан Андреево, в съучастие като извършител, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната, от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин , с общо тегло 19 820 грама на обща стойност 1 288 300 лева, като предмета на контрабандата е в особено големи размери и случая е особено тежък  - престъпление по чл. 242 ал. 4 пр. 1 във вр. ал. 2 пр. 1 във вр. чл.20 ал. 2 от Наказателния кодекс, и Р.Г., на 42 г., турски гражданин, за това, че на 19.08.2019 г., през ГКПП-Капитан Андреево, като помагач в съучастие с В.Р., като извършител, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо тегло 19 820 грама на обща стойност 1 288 300 лева, като предмета на контрабандата е в особено големи размери и случая е особено тежък  -  престъпление по чл. 242 ал. 4 пр. 1 във вр. ал. 2 пр. 1 във вр. чл. 20 ал. 4 от Наказателния кодекс.  С определение на Окръжен съд-Хасково, от 23 август 2019 г., спрямо В.Р. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ . Днес, 28 август 2019 г., Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо Р.Г.

Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОД на МВР-Хасково, Агенция „Митници“  и Окръжна прокуратура – Хасково отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, водещи до разкриване на получателя на пратката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"