25 години затвор за рецидивист, убил свой съселянин край Варна

25 години затвор за рецидивист, убил свой съселянин край Варна
A A+ A++ A

Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишният Стоян Димитров затова, че на 1 март, т.г. в село Езерово в условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил мъж на 54 години, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

 Пред 5-членния съдебен състав убиецът призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Пред съда Стоян заяви, че не е действал умишлено, призна вината си и, че много съжалява за случилото се.  

Според прокуратурата, след инцидента Стоян е направил опит да се укрие от полицията. Защитата настоя, че е бил предизвикан и е действал в състояние на афект. Делото приключи за един ден, след като в разпоредителното заседание съдът одобри искането на защитата на подсъдимия, делото да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие. В този случай НПК предвижда просъдата да се редуцира с 1/3.

Съдебният състав наложи на Стоян Д. наказание „доживотен затвор“, което замени с лишаване от свобода за срок от 25 години, заради съкратената процедура, по която беше гледано делото. Осъденият ще търпи наказанието си при първоначален строг затворнически режим, като ще бъде зачетено времето, през което той е бил задържан в ареста, считано от 4 март т.г.  

Според хронологията на престъплението, убийството е извършено до закусвалня в центъра на село Езерово. 54-годишната жертва, известна в селото като бай Ахмед, се препитавал от риболов и се познавал със Стоян. От години помежду им имало конфликт, който станал повод за ново спречкване, прераснало в сбиване и завършило този път с фатален край.

Вследствие на множеството удари с юмруци и ритници, нанесени от Стоян в главата и тялото на неговия опонент, 54-годишният бай Ахмед починал. Обвинителният акт беше внесен във Варненски окръжен съд на 10 юли, т.г. Стоян е със средно образование, неженен, безработен, осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително за блудство и изнасилване, като през 2013г. е бил условно предсрочно освободен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"