Тръмп влезе в пререкания с Ford заради еконормите в колите

Тръмп влезе в пререкания с Ford заради еконормите в колите
iNews.bg
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува автомобилните производители, които не подкрепиха идеята му, да отмени екологичните норми, въведени от Барак Обама. Тръмп спомена специално Ford, които се договориха с ръководения от демократите щат Калифорния, който има едни от най-стриктните изисквания за ниска консумация на гориво от бъдещите модели автомобили, пише Ройтерс, предаде БГНЕС.

Въпреки че концентрираха недоволството на Тръмп, Ford не бяха единствения производител, който се включи в доброволното споразумение. Honda, BMW и Volkswagen също приеха нормите на Калифорния.

Изискванията на Златния щат са по-малко стриктни от тези, които включваше плана на Барак Обама, но значително по-стриктни от предложените от Доналд Тръмп.

Тръмп каза, че основателят на легендарната компания Хенри Форд би бил “много разочарован ако види какво правят наследниците му в наше време.” Според президентът на САЩ, ако се съобразят с екологичните изисквания на Калифорния, Ford ще произвеждат “по-скъпи коли, които не са толкова сигурни и не работят толкова добре.”

Компанията отговори в изявление, че е фокусирана върху опазването на околната среда, както и върху запазването на достъпите цени на своите модели. Няма доказателства, че изискванията за по-ниска консумация на гориво по някакъв начин намаляват представянето на автомобилите, както твърди Доналд Тръмп.

Както природозащитници, така и властите в редица американски щати, оспорват позицията на президента, че предложените от него правила за новите модели автомобили, ще ги направят по-сигурни или значително ще намалят цената им.

Според повечето анализи, най-изгоден за потребителите би бил варианта, предложен от Барак Обама, защото спестяванията от цената на горивото ще са най-значителни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори