Втори кораб на Дойчин Дойчев задържан, този път в Турция

A A+ A++ A

Българският кораб "Варна 5" е бил задържан край Истанбул заради неплатени сметки за гориво.

Корабът е на Дойчин Дойчев, който е собственик и на заловения миналата седмица край водите на Испания български кораб "Св. Николай", в който бяха открити близо 3 тона кокаин.

"Бях информиран по телефона, все още няма повече информация", обяви в неделя пред БНР министърът на транспорта Ивайло Московски. Той очаква да види документацията, за да коментира подробно.

От Изпълнителна агенция "Морска администрация" също са потвърдили за задържането. Корабът бил подобен на "Св. Николай". Оттам уточняват, че арести на кораби заради дългове било нормална международна практика.

В събота стана известно, че на Дойчев е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Причината е задържаният в Испания кораб, в който бяха открити близо три тона кокаин.

Всички моряци от плавателния съд също бяха арестувани, като в петък съдът ги остави под стража. По случая в България обвинение получи и Руслан Колев, за когото се твърди, че е организирал трафика на наркотика. И двамата са задържани за 72 часа.

#Дойчин Дойчев #организирана престъпна група #Руслан Колев #кораб „Свети Николай" #кокаин #Испания #Турция #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"