Баба даде 2000 лева на ало измамници

Баба даде 2000 лева на ало измамници
A A+ A++ A

76-годишна жена от Монтана е станала жертва на телефонна измама, съобщи "24 часа". 

Непознат позвънил на домашния ѝ телефон в сряда, а впоследствие и на дадения от нея мобилен, представил се за служител на МВР и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Последвало друго обаждане от мъж, представил се за доктор, който съобщил, че дъщеря ѝ е претърпяла инцидент, като за лечение е необходима сумата от 50 000 лева.

Възрастната жена прекъснала връзката, като казала, че не разполага с пари. Малко по-късно отново ѝ се обадил мнимият полицейски служител. Жената обещала да съдейства за залавянето на измамника, представил се за доктор, и му казала, че разполага с 2 000 лв.
 
Започнала да изпълнява инструкциите му - сложила сумата в плик и в хладилника си и след това отново по негово нареждане занесла парите на ул. "Хан Аспарух" в гр. Монтана, в близост до банка, и ги оставила до кутия за газ.
 
По-късно пенсионерката се свързала с дъщеря си и разбрала, че е станала обект на измама. От потърпевшата са снети обяснения в РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »