Аварийно кацане в царевично поле край Москва, 23-ма са ранени

Аварийно кацане в царевично поле край Москва, 23-ма са ранени
Министерство на транспорта на Руската Федерация
A A+ A++ A

Пътнически самолет направи аварийно кацане в поле извън едно от московските летища в четвъртък, след като се сблъска с ято птици, заявиха руски представители. При аварийното кацане са били ранени поне 23 души на борда на самолета, предаде БНР, цитирайки Асошиейтед прес.

Самолет Airbus A-321 на Уралските авиолинии, превозващи 226 пътници и седем души екипажа, удари ято птици, докато излиташе в четвъртък  от московското летище Жуковски по маршрут за Симферопол, Кримски полуостров.

Авиокомпанията посочи в изявление, че птиците са попаднали в двата двигателя на самолета, причинявайки тяхната неизправност. След това пилотът е направи аварийно кацане в царевично поле на около 1 километър от летището.

Руските здравни власти съобщиха, че 23 души, включително пет деца, са хоспитализирани с наранявания в следствие на аварийното кацане.

Уралските авиолинии похвалиха екипажа на самолета за неговия професионализъм в организирането на евакуацията след аварийното кацане. Кадри от местопроизшествието показват, че командирът на полета насочва пътниците да се отдалечат от самолета през царевичното поле.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »