АМ Струма остава затворена след пожара. Собственикът на склада под моста: Запалиха ме

АМ Струма остава затворена след пожара. Собственикът на склада под моста: Запалиха ме
A A+ A++ A

Пожарът, възникнал в склад за вторични суровини в Дупница, е предизвикан умишлено, някой хвърли нещо от автомагистралата, каза Кольо Илиев - собственик на горялото предприятие "Феникс Ресурс“.

Това стана в 16:20 часа, огънят лумна изведнъж, ако бе цигара, щяхме да го загасим, но беше нещо друго, допълни Илиев. Той каза още, че опаковките с лекарства, които изобилстват сред отпадъците, са още от „Балканфарма“ и са били тук преди строежа на автомагистралата. А РИОСВ е взело решението те да се депонират тук.

Пожарът е засегнал голяма площ от сухи треви и храсти в посока Балановски рид, днес продължава гасенето на фронт от около 200-300 м., гасят 2 противопожарни екипа с 10 пожарникари, и 1 екип с 10 горски служители, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.

Балите с пластмасови отпадъци, складирани до съоръжение на АМ „Струма“, са изнесени извън района на съоръжението и се доугасяват чрез обливане. Няма опасност да бъдат засегнати имоти на граждани, живеещи в близките села, допълват от полицията.

АМ Струма продължава да е затворена участъка Бобошево-Дупница, специалисти от АПИ оглеждат конструкцията на моста при 63-и км.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"