Спипаха 100 кг дрога и автомати в склад в София, подозират Радо Ланеца

Спипаха 100 кг дрога и автомати в склад в София, подозират Радо Ланеца
A A+ A++ A

Антимафиоти са открили склад с над 100 кг различни наркотици и автомати в София, съобщава "24 часа".

Разследващите подозират, че уникалното съоръжение е на люлинския мафиот Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца. Той е сочен за един от тарторите на една от най-големите наркоргрупи у нас, която беше разбита през последната седмица.

Информацията е потвърдена и от заместник-главния прокурор Иван Гешев, който обаче обещава, че ще даде повече подробности по-късно през деня.

"На атаките срещу прокуратурата ще отговорим по един начин - с работа. Независимо дали става въпрос за организирани престъпни групи, които тровят децата ни, както в случая, или за хора, които тормозят бабите и дядовците, майките и бащите ни в малките населени места. Поздравявам колегите от ГДБОП и Специализираната прокуратурата за добрата работа по случая", е коментарът на единственият кандидат за нов главен прокурор.

Според източници на изданието освен дрогата и оръжията, антимафиотите са открили и т.нар. "счетоводни книги" на групата.

Припомняме, че през последната седмица полицията извърши серия от проверки и арести на територията на цялата страна, свързани именно с незаконния бизнес на Радо Ланеца. Вчера прокуратурата съобщи, че засега са повдигнати обвинения на 32 души, като 25 от тях все още се издирват.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"