Заради пожар: АМ "Струма" край Дупница е затворена

Заради пожар: АМ "Струма" край Дупница е затворена
A A+ A++ A

Пожарът в Дупница е локализиран, но не е изгасен напълно. Двете платна на АМ "Струма" са затворени.

Пожарът е локализиран, което може да се счита за добра новина. Снощи той се отправи към село Блажиево и стигна изключително близо до къщите, но за щастие няма засегнати постройки и пострадали хора.

АМ "Струма" към този момент е затворена и в двете посоки. Затова от АПИ съветват да се използва обходния маршрут по главния път Е-79.

Екипи на пожарната с багери и на ръка с лопати цяла нощ за почиствали основите на АМ "Струма" от запалилите се боклуци, за да се избегнат по-големи поражения върху магистралата.

Очаква се днес експерти от Областно пътно управление и Министерство на регионалното развитие да направят повторен оглед, за да стане ясно ще се наложи ли да се извършват ремонтни дейности по АМ "Струма".

Към този момент от Регионалната инспекция по околната среда и водите-Перник не отчитат завишени нива на отровни частици във въздуха. Но днес ще бъде направено повторно замерване.

Задушливият дим и неприятната миризма на изгоряло се усещат в района на магистралата край Дупница. Миризмата се усещаше и в Благоевград.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"