Двама арестувани за потрошеното заведение в София

Двама арестувани за потрошеното заведение в София
A A+ A++ A

Остановени са трима от общо шестимата мъже, които снощи потрошиха столичното заведение "Бесо". Един от тях е задържан, а други двама се очаква всеки момент да бъдат арестувани. Това стана ясно от думите на главния секретар Ивайло Иванов на брифинг в Министерския съвет.

Основната версия за вандалската проява са неуредени финансови отношения между двама бизнес партньори, като един от тях е задържан.

Те имат друг общ бизнес, а заведението е било само терен за саморазправата, обясни още Иванов.
"Недопустимо е такива неща да се случват през 2019 г. в заведение, което се посещава от много хора. Тези времена отдавна са отминали. Ако имат някакви неуредени отношения - има съд, но по този начин няма да стане и държавата ще отговори с всички възможони средства. В лицето на професионалното и политическото ръковдство на МВР заявявам, че няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме и поръчителите ще понесат своите последствия съгласно закона", закани се главният секретар.

Ивайло Иванов посочи и че след инцидента не е съобщено в полицията, а МВР се е самосезирало след медийни публикации. Според него това е знак, че бизнес партньорите не са искали намесата на държавата.

"До този момент сигнал в МВР не е подаван, нашите действия стартираха след публикации в медиите, самосезирахме се, изпартихме колеги от 6 РУ, които потвърдиха за инцидента. Явно не са искали да се намесва МВР и държавата", заключи главният секретар.

Той добави и че до края на деня очаква всички извършители да бъдат заловени и да им бъдат повдигнати обвинения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »