КЕВР присъединява клиенти към разпределителните електрически мрежи

КЕВР присъединява клиенти към разпределителните електрически мрежи
A A+ A++ A

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще приеме на 19 септември промените в Наредба 6 на ведомството, съобщи днес председателят на Комисията Иван Иванов след обществено обсъждане на проект за промяна, предава БТА.
Наредба 6 е за реда и условията за присъединяване на производители и клиенти на електрическа енергия към преносната или към разпределителните електрически мрежи.

С изменението и допълнението са въведени процедури за служебно съгласуване и предоставяне на информация от експлоатационните дружества в хода на процедура по присъединяване на обект на клиент към съответната мрежа.

Освен това с изменението е отпаднало изискването за представяне на сключени с експлоатационните дружества предварителни договори за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура, като необходимо условие за съгласуване и одобряване на инвестиционния проект, посочват от КЕВР като мотиви за промени в наредбата.

Необходимост от изменения в Наредба 6 произтичат и от необходимостта за намаляване на административната тежест, която е предвидена в Решение 411 на Министерския съвет от 2016 г. за приемане на План за действие с мерки, адресиращи основните проблемни области, възпрепятстващи нарастването на инвестициите, допълват експертите на комисията.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"