Продължава блокадата на пътя Сливен – Ямбол при село Крушаре

Продължава блокадата на пътя Сливен – Ямбол при село Крушаре
A A+ A++ A

Продължава блокадата на пътя Сливен – Ямбол при село Крушаре от недоволни срещу мерките на правителството за овладяване на африканска чума по свинете (АЧС).

Нощта е преминала сравнително спокойно, без напрежение между протестиращи и полиция. Опасност за блокадата е създала преминаваща кола на висока скорост около 23 часа, снощи.

„Чакаме реакция на правителството“, обяви тази сутрин организаторът на протеста Валентина Василева във връзка с поставените от протестиращите искания като условия за вдигане на блокадата.

Вчера в късния следобед те проведоха среща с областния управител Чавдар Божурски, на която поискаха да бъде удължен срокът за регистрация на дворните прасета и изплащане на обезщетения на стопаните, които вече са си ликвидирали животните, при равни условия с промишлените ферми.

Исканията са адресирани до премиера Борисов, а Божурски обяви, че вече е запознал земеделския министър Десислава Танева с тях.

В интервю за БНТ министърът на земеделието и храните Десислава Танева обяви, че ще има кадрови и организационни промени в Агенцията за безопасност на храните, но не може да бъдат направени сега, в пика на заразата.
И днес пътуващите за Ямбол от Сливен трябва да преминават по обходния път Камен – Жельо войвода – Кабиле.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"