Столична община дава 4 млн. лв. за ново видеонаблюдение

Столична община дава 4 млн. лв. за ново видеонаблюдение
A A+ A++ A

Столичната община ще инвестира 4 млн. лв. за развитие на системата за видеонаблюдение на територията на града, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар в Правец, цитирана от „24 часа“.

Системата за видеонаблюдение на Столичната община през тази година ще обхване нови 103 обекта.

Опитът показва, че престъпността намалява с между 30 и 40 на сто в районите с видеонаблюдение.

По думите на кмета през последните години общината е разработила такава система за видеонаблюдение, която се е доказала като средство за превенция и възможност за разкриване на престъпления. Работи се в тясна координация със СДВР и МВР.

Фандъкова поясни, че в системата за видеонаблюдение са включени над 390 обекта, сред които 240 училища и детски градини, 19 дома за социални услуги, камери има в 21 от най-посещаваните паркове и обществени места. 

От скоро действа изнесен център на бул. "България", който има задача да наблюдава подлезите на булеварда, чийто ремонт ще продължи през пролетта.

Фандъкова обяви, че предстои през тази година да се направи видеонаблюдение в подлеза при НДК, в много училища, детски градини, в парка на Военната академия.

Ще се разшири видеонаблюдението в Борисовата градина, по подлезите на бул. "Цариградско шосе", по бул. "Пенчо Славейков", на входно-изходните булеварди в ж.к. "Люлин" и на натоварените кръстовища в "Слатина" и Подуяне".

През 2015 г. ще бъдат изградени локални системи за видеонаблюдение в районите "Банкя" и "Студентски", които ще се наблюдават от полицейски звена.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"