МВР отново опря до финансова помощ от бюджета

МВР отново опря до финансова помощ от бюджета
Изпълнението на постановлението не е в рамките на одобрените разходи и ще доведе до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, пише Цветан Цветанов в искането си за още пари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на вътрешните работи (МВР), което е най-богатото ведомство с рекорден бюджет от близо 1 млрд лв отново има нужда от финансова помощ.

За да погаси просрочени задължения за издръжка, министър Цветан Цветанов иска допълнителни средства, за да покрие текущите си разходи, разкри вестник „Сега", позовавайки се на проект за постановление на Министерския съвет.

В доклада на Цветан Цветанов се пояснява, че средствата ще са за „горива и смазочни материали, телекомуникационни и пощенски услуги, горива за отопление, разходи за експертизи, поети ангажименти по сключени договори за униформено облекло на служителите, електроенергия, топлоенергия, вода и др."

Вътрешният министър отбелязва, че с отпускането на парите ще се „преустанови начисляването на лихви и неустойки по тях и ще се осигурят регулярни доставки по сключените договори".

„Изпълнението на постановлението не е в рамките на одобрените разходи по Закона за държавния бюджет на Република България за 2012 г. и ще доведе до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет," пише вицепремиерът.

В доклада не е уточнено към кои фирми са задълженията на МВР. Това не е първото подобно искане от страна на Цветан Цветанов, припомня вестник „Сега".

В началото на декември миналата година например кабинетът пак даде за стари дългове 6.5 млн. лв., с оправданието да не се трупат лихви.

Месец по-рано ведомството получи други 6 млн. лв., които отидоха за гориво за отопление на домовете за бежанци в Бусманци и Любимец, както и за бензин на пожарникарски и полицейски коли.

През 2011 г. бяха дадени и 15 млн. лв. за стари задължения към различни доставчици, както и да се купи техника за отряда за борба с тероризма и за ново звено, работещо по престъпления, подсъдни на Специализирания наказателен съд.

#дългове #Закон за държавния бюджет #бюджет 2012 #Цветан Цветанов #МВР #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"