Двата пожара в Бургаско вече са потушени

Двата пожара в Бургаско вече са потушени
Потушени са двата пожара на територията на област Бургас - този в близост до селата Гюльовца, Горица и Козичино, както и възникналият в петък пожар над Слънчев бряг. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Потушени са двата пожара на територията на област Бургас - този в близост до селата Гюльовца, Горица и Козичино, както и възникналият в петък пожар над Слънчев бряг.

Дежурни екипи ще наблюдават двата района през цялата нощ, предаде „Дарик радио".

Пожарът в Слънчев бряг бе овладян в рамките от 3 до 4 часа. Изгорели са около 500 дка смесена гора и храсти. Движението на автомобили е напълно нормализирано.

След анализ на обстановката Областният кризисен щаб с председател заместник-областния управител Атанас Терзиев реши бедственото положение в общините Поморие и Несебър да бъде отменено.

Бушуващият пожар, който обхвана територия от 10 000 декара край селата Гюльовца, Горица и Козичино в общините Несебър и Поморие край Дюлински проход, избухна на 16 август.

В гасенето на огъня участваха противопожарни коли и огнеборци от 3 морски общини, доброволчески групи от местното население, хеликоптери.

По-късно стана ясно, че незагасена цигара е станала причина за пожара. За деянието е задържан мъж от село Гюльовца, който направи самопризнания, че изхвърлил незагасена цигара в сухи треви близо до новопостроена винарна в района на с. Горица.

Вторият пожар край Слънчев бряг избухна в петък в района на известното заведение „Ханска шатра". Огънят беше обхванал гората около ресторанта.

Шест противопожарни екипа от Бургас, Поморие, Несебър и Обзор бяха на мястото и потушиха пожара.

#пожар #Несебър #Поморие #Слънчев бряг #незагасена цигара #Гюльовца #Горица #Козичино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"