Топ 5 на най-скъпите трансфери на млади играчи това лято

Топ 5 на най-скъпите трансфери на млади играчи това лято
Pixabay
A A+ A++ A

Както всяко друго лято, футболните отбори ще потърсят най-добрите възможни попълнения за своя отбор. След като Европа може да предложи само две титли от своите престижни турнири, а наградата е достатъчно мотивираща и за треньорите и за играчите, които остават в световната история на футбола. Ето защо не е изненада, че някои от най-престижните отбори ще платят милиони, за да могат да подсилят редиците си. Това са 5-те най-скъпи трансфера за този трансферен прозорец:

5. Франки де Йонг

Холандецът ще трябва да събере багажа си и да се отправи на едно много по-топло място – Барселона. Играчът, който до скоро се намираше в Амстердам, е получил особена чест да се срещне с президента на Барселона, който е пристигнал на крака, за да потърси неговото съдействие. Трансферът от Аякс дава сериозни шансове на 22-годишният играч, който освен това ще получава сериозна заплата от новия си работодател. Според футболните критици, де Йонг ще има възможността да надгради играта си и да печели трофеи с новия отбор, а това е само допълнителна мотивация. По всичко личи, че каталунците искат да имат добър отбор за предстоящия сезон, а евентуалните пропуски ще бъдат наваксани през зимния трансферен прозорец.

4. Матиас де Лайт

След като Ювентус притежават най-добрият нападател в света, трябва да помислят много сериозно и върху защитата. Матиас е вторият играч, който напуска Аякс и ще търси щастието си при италианците. В последните месеци стана ясно, че отборът не е съгласен на сумата от 40 милиона евро, следователно господата от Торино решиха да предложат 85.5 милиона евро, за да са сигурни, че младият играч няма да пропусне тази възможност. Освен това сме сигурни, че е сериозна мотивация да играеш на крехката възраст от 18 години с една легенда. Практически няма причина да се откаже, особено след като всички страни остават щастливи с предложените суми.

3. Жоао Феликс

Един играч напуска Атлетико Мадрид и друг идва на негово място. В този случай срещу скромната сума от 70 милиона евро. Бенфика определено са успели да осребрят чека, след като някога са заплатили само 2 милиона евро. Това се казва добър усет в откриването на талантите, а никой не знае какво още можем да очакваме от португалеца, който освен всичко е едва в разцвета на силите си. Дясното крило ще трябва да покаже онази класа, която някога Гризман показваше на мадридчани. На този етап, Феликс е един от най-благославяните млади таланти в мрежата, следователно неговата царска корона наистина е много тежка. Точно това го поставя в полезрението на сайтове като betenemy, които споделих кои букмейкъри какви коефициенти предложиха за залог на него.

2. Антоан Гризман

Французинът направи изненадващ обрат, особено след като адвокатът му се зае с изплащането на неустойките по договора. Да напуснеш отбора си точно в момента, когато се купуват таланти наистина е рисков ход. Гризман даде доста на Атлетико, но сякаш винаги беше една крачка назад пред големите акули. Грешката може би е поправима, особено след като Барселона сякаш се подготвя за трофеи и нови постижения. В новият отбор ще има всички шансове да разгърне максимално потенциала си, а и ще се налага, особено след като е закупен за скромната сума от 130 милиона долара.

1. Еден Азар

Срещу сумата от 150 милиона евро, легендата на Челси направи сериозен завой в кариерата си. Повикан и ухажван от най-титлованият клуб в Европа, Азар нямаше особено голям избор. Реал Мадрид винаги е бил убежище за футболни звезди от цял свят. Привличани със сериозни суми и железни договори, играчите от цял свят си мечтаеха и се надяваха на поканата, която белият балет може да направи. За съжаление, времената се промениха и парите вече не са достатъчни.

Остаряващият клуб на Реал Мадрид, колкото и добър да беше, започва лека полека да губи своите сили и това е проблем, който трудно би могъл да бъде решен само с помощта на младите надежди от школата на Реал. Ето защо инвестицията от милиони евро се прави всяка година. Визитката на Еден определено е впечатляваща, но на този етап може да се спекулира дали уменията ще бъдат достатъчни за влизане в този отбор. През последното голямо пазаруване, когато Роналдо беше привлечен от Реал Мадрид, не трябва да забравяме, че с него пристигнаха и играчи като Кака. Бразилецът беше изключително талантлив играч и можеше да постигне много, но за жалост не намери своето място в стратегиите на Жозе Моуриньо. Точно това може да е фактор, който не трябва да се пуска толкова свободно. Искрено се надяваме, че Азар няма да бъде поредната звезда в сянка, поне не и за Зидан. Да не забравяме, че Гарет Бейл също живя в друга сянка.

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »