Полицаи простреляха моторист при среднощна гонка

Полицаи простреляха моторист при среднощна гонка
A A+ A++ A

24-годишен моторист беше прострелян от столични полицаи след гонка на Околовръстното в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от агенция "Фокус".

В понеделник, около 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „Никола Петков“ и Околовръстния път, пътните полицаи забелязали моторист да се движи по посока кв. „Горна баня“ с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер. След като мотористът не спрял на подадения звуков сигнал от полицаите, униформените потърсили помощта на друг екип. Той обаче също не успял да спре нарушителя. След кратко преследване полицаите препречили пътя на моториста. Когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда. 

При възникналата ситуация се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му. Той е прегледен от екип на спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът е управлявал моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"