Как ще се промени българският футбол след създаването на Efbet Лига?

Как ще се промени българският футбол след създаването на Efbet Лига?
Pixabay
A A+ A++ A

 

След като стана ясно, че родната Първа лига ще се прекръсти на „Efbet лига“, мнозина започнаха да задават важния въпрос: а сега какво следва? Практиката на големите компании да печелят вниманието на своите запалянковци по всички канали е отдавна тествана по света и подобна промяна беше само въпрос на време. Партньорството между fbet и БФС може да доведе само до положителни резултати. Практически, компанията за залози винаги е била част от родните първенства, просто днес присъства официално.

Позната EFL английска лига няколко  пъти променя името си заради спонсори, някога беше nPower Championship, по-късно се превърна в Carling, Coca-Cola и още много други. Постоянното повтаряне и налагане на едно име води автоматично до утвърждаването на бранда. В САЩ, законите за реклама са доста тежки и всяка секунда с разкриване на брандове се таксува с килограм злато в секунда. Решението за американските рекламодатели е просто - преименуват стадионите и по този начин успяват да избягат отзаконите.

Ето защо съществува стадион като Mercedes-Benz. В нашият случай, efbet ще спечели не само повече внимание, но и ще привлече потенциални играчи в сферата на онлайн залозите. Търсенето на генерален спонсор винаги е било в обсега на БФС, но се очакваше подходящият кандидат. Договорът за две години ще донесе финансови постъпления не само за отборите, но и за футбола генерално в страната, а в портали като nostrabet може да откриете различни коефициенти за родния футбол, както и мнения за всеки букмейкър. Всички страни заявиха, че няма конфликт на интереси, следователно осезаемата промяна ще бъде само в изписването на името, както и промяната на логото.

В замяна на това, футболните фенове и запалянковци могат да се радват на още по-сериозни спортни залози и промоции. Облагодетелстването на родните отбори като спонсорство и подобряване на съоръженията също ще внесе свежест в спорта, а ако се засилят и мерките за сигурност, много скоро ще се върнат и обикновените почитатели на спорта. А по-добрите стадиони съвсем спокойно ще позволят по-бърза акредитация за евентуално по-престижни спортни турнири в страната, следователно всички печелят от сделката.

От страна на футбола, нито един спонсор не може  да се намеси в мотивацията на футболистите, както и в желанието им да печелят повече със своите отбори. Разбира се, срещата и спогодбата между големите отбори за честна игра би могла да сложи край на задкулисните противоречия, запушвайки устите на критиците за черно тото. Запалянковците могат да бъдат спокойни, практиката за отдаване на една лига, променянето на логото и името за сметка на позитивите няма да бъде особено изпитание, освен това, новата визия определено впечатлява, а ако в договора за спонсорство присъства клауза за подобряване на техниката за снимане, тогава нивото на efbet лига ще започне да се повишава драстично.

При подписването на договора, мнозина напомниха, че родните запалянковци по-често избират родния футбол, при това пред всички останали спортни събития от света, следователно е време и за родните атлети да сверят часовниците и да започнат да играят така, както се очаква в 21-и век. С други думи, предстоят наистина по-добри дни за родния футбол.

След като родният футбол започне да привлича повече спонсори, различни от спортния тотализатор, тогава свободата и инвестицията става възможна и дава още по-сериозни шансове за вълнуващи дербита. Господата от еfbet наистина са поискали да инвестират и сериозно в родния футбол и фокусът им няма да остане само в локалната „А“ група, те искат да помогнат на родния спорт и в по-ниските лиги. След като оправданията на БФС редовно циркулират около финансите, липсата на добра база и повече пари за спорт, хазартните компании ще бъдат точно тези, които ще ги донесат. Продължаваме да вярваме, че българският футбол наистина заслужава внимание и шанс за развитие. И нека не забравяме, че вратата е отворена и за останалите компании, които биха поискали да допринесат, а и е логично да очаквате именно хазартните компании да проявяват точно този интерес.

Българският запалянко избира родния футбол като основа на своите залози, следователно, ако футболът не е на високо ниво, няма как да очакваме интересът да се задържи там. Стъпването на efbet ще предложи и по-сериозни коефициенти, бонуси, а и да не забравяме, че родна фентъзи лига би направила сериозен фурор сред всички и ще се надяваме да има точно такава в следващите месеци. Разумната стъпка е именно тази, хазартът заздравява спорта и печели повече, единственият въпрос в този случай остава: защо се забавиха толкова?



 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"