Близо 1 300 000 къса контрабандни цигари задържаха през месец юли митническите служители на МП Капитан Андреево

Близо 1 300 000 къса контрабандни цигари задържаха през месец юли митническите служители на МП Капитан Андреево
A A+ A++ A

През месец юли митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" и Териториална дирекция Южна морска са задържали 1 280 000 къса /64 000 кутии/ безакцизни цигари,  102 кг тютюн за пушене и 51 кг тютюн за наргиле. Иззети са близо 43 000 кутии /860 000 къса/ цигари, закупени от Република Турция от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода "анализ на риска", при щателни митнически проверки са открити 420 000  къса /21 000 кутии / безакцизни цигари.

При един от случаите, на 26 юли, при проверка на товарен автомобил с българска регистрация,  влизащ в страната от Турция митническите служители откриват 290 кутии безакцизни цигари от три марки, с надпис Duty free. Шофьорът на камиона, български гражданин е укрил цигарите във фабричните кухини на шофьорската кабина и зад сандъка с инструменти на ремаркето. 

В същия ден на МП Капитан Андреево са иззети общо 2219 кутии /44 380 къса/ безакцизни  цигари  при митнически проверки  на влизащи в страната леки коли, за което са съставени 14 акта за установяване на административно нарушение  и 54 разписки за задържане на декларираните, но превишаващи разрешения безмитен внос от 2 кутии цигари.

При проверки на три леки автомобила, пътуващи за страни от Западна Европа на 27,28 и 29 юли митническите служители откриват 610 кутии недекларирани цигари. Цигарите са били укрити в естествените кухини зад задните седалки, в хранителни продукти и сред дрехите, в личния багаж на пътниците.  На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки –цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"