Фермерите пак ще опитат да блокират границата

Фермерите пак ще опитат да блокират границата
Очаква се по време на днешния протест отново за час да бъде блокирана границата при Капитан Андреево. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националният протест на земеделците продължава трети ден.

Късно снощи в Арбанаси е имало втора среща между министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и ръководствата на големите браншови организации в аграрния сектор, но тя също е завършила без споразумение, съобщава БГНЕС.

Очаква се по време на днешния протест отново за час да бъде блокирана границата при Капитан Андреево. Зърнопроизводителите от Русенска, Разградска и Силистренска област, към които вчера се присъединиха и колегите им от Търговище, ще блокират днес в 11 часа Дунав мост край Русе. Фермерите очакват по-късно през деня с тях да се срещне и премиерът Бойко Борисов.

Земеделските стопани настояват да си получат обещаните 570 млн. лева за сектора, гарантирани чрез финансовата рамка за следващата година. В тази сума влизат 240 милиона лева за национални доплащания за единица площ. Според Бюждет 2012 сумата пада на 100 милиона лева за доплащания. Това ще доведе до загуби за зърнопроизводителите, но ще осигури повече приходи за животновъдите. По последни данни в националния протест на фермерите са се включили над 4500 земеделски стопани с около 2500 машини.

#фермери #зърнопроизводители #протест #Капитан Андреево #граница #протест #национален #Русе #Дунав мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »