Каракачанов: Правителствата на Заев и Борисов за две години направиха повече от всички останали

Каракачанов: Правителствата на Заев и Борисов за две години направиха повече от всички останали
A A+ A++ A

''Правителствата на премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов за две години направиха повече, отколкото всички останали правителства в Скопие и София за изминалите 20 години'', това заяви днес в Охрид българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от агенция МИА.

След подписването с министъра на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски на протокол за сътрудничество в областта на борбата срещу търговията с хора, Каракачанов подчерта, че учените и професорите трябва да намерят решения в посока на развитие на добросъседските отношения и сътрудничеството в бъдеще, предава БТА.

"В България Македония има приятел, партньор и фактор, който ще подкрепи нейните аспирации за интеграция в ЕС", каза Каракачанов.

Що се отнася до Смесената македонско-българска експертна комисия по историческите и и образователните въпроси Каракачанов каза, че тя си върши работата и нещата се развиват в правилна насока.

"Ние няма какво да делим в историята и да дефинираме противоречията между двете държави. Но това е тема, която, както е известно, има своето влияние и в българското, и в македонското общество. Ние се разбираме и без преводач, но този въпрос все пак търси решение, защото създава напрежение сред хората. Смятам, че процесът се развива в правилна насока и нека оставим историците да работят за съгласуване на становищата", добави Каракачанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"