"Цар Лъв" на трона на рекордите у нас с боксофис от над 575 хил.

"Цар Лъв" на трона на рекордите у нас с боксофис от над 575 хил.
A A+ A++ A

Премиерният уикенд на Цар Лъв съвсем заслужено го изпрати на върха на класациите и у нас, и в световен мащаб. Като една от най-впечатляващите продукции тази година, той предизвика бурни емоции, събуди сантименталните чувства на хората, израснали с него, и провокира интерес у по-малките, които тепърва се запознават със зашеметяващата история на Цар Лъв. И в духа на величествения сюжет, трогателния разказ и музиката, която сякаш пуска котва дълбоко в душата на всеки зрител, Цар Лъв зае мястото си сред филмовите рекордьори в България за най-добър премиерен уикенд за месец юли под бранда на Дисни и трето място за най-добър премиерен уикенд за месец юли изобщо у нас с повече от 52 000 зрители и боксофис от над 575 хил. лева за премиерния уикенд и предпремиерата си.

В световен мащаб боксофисът на новата версия на неостаряващата класика до момента е стигнал главозамайващите 531$ млн. общи приходи. Филмът, който съвсем спокойно може да се нарече произведение на изкуството заради революционните технологии, вложен и в най-пренебрежимо малкия косъм от мустаците на Пумба, блести ярко на световния филмов небосклон.

В субтитрираната версия зрителите могат да чуят гласовете на суперзвездата Бионсе като Нала, Доналд Глоувър в ролята на Симба, Джеймс Ърл Джоунс, който отново подари гласа си на Муфаса, и куп други знаменитости. Дублираната версия на филма пък събра на едно място някои от най-уважаваните актьори в света на дублажното изкуство, включително Георги Тодоров, Здравко Димитров, Петя Миладинова, Кристина Кокорска и др. А малките Симба и Нала са озвучени от талантливите Максим Ялнъзов и Калина Асенова. Новият аранжимент на саундтрака, който също е своеобразна среща на поколенията в лицето на класика Ханс Цимер и иновативният Фарел, уникалният почерк на феноменалния Джон Фавро и брилянтната визуална картина действително са безспорен факт и превръщат Цар Лъв в едно уникално явление за своето време, което кара малки и големи да тръпнат пред големите екрани. Ако още не сте си подарили това изживяване, не е късно да отидете на гости на африканската савана!

Цар Лъв ви очаква там на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"